Сімейне консультування та терапія - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Сімейне консультування та терапія», як необхідна складова спеціальної професійної підготовки майбутніх практичних психологів, є однією з форм практичного застосовування професійних можливостей психолога шляхом ознайомлення студентів з різноманітними концепціями сімейного консультування та терапії; розширення знань із специфіки роботи сімейного психолога при наданні допомоги сім’ям у кризових ситуаціях, вмінні самостійного застосування психодіагностичних методик та психотерапевтичних практик при вирішенні прикладних задач. Мета викладання навчальної дисципліни: дати студентам базові знання з сімейного консультування та терапії, теорій сімейного консультування, класичних та сучасних методів сімейної психотерапії, основних психотерапевтичних напрямів та підходів; на основі здобутих теоретичних знань вдосконалити практичні навички ведення тренінгу терапевтично-консультативної діяльності у роботі з сім’єю.
Keywords: сімейне консультування; психологічне консультування; психотерапія; сімейна психотерапія