Змістове наповнення процесу формування професійної культури майбутнього вчителя фізичної культури у вищих навчальних закладах - Кондрацька, Галина; Kondratska, Halyna; Чепелюк, Анна; Chepelyuk, Anna (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Проаналізовано, проблему змістового наповнення процесу формування професійної культури майбутнього вчителя фізичної культури. Показано реформи, під які потрапляє фізкультурна освіта. Зазначено, що система фізкультурної освіти потребує реформування структури на всіх її рівнях. Відзначено, що в системі професійної підготовки формується професійна культура майбутнього вчителя фізичної культури. Розкрито підходи до формування професійної культури майбутнього вчителя фізичної культури. Виокремлено змістове наповнення процесу формування професійної культури майбутнього учителя фізичної культури, яке залежить від компонентів як складової частини системи професійної освіти. Охарактеризовано значення мотиваційного, змістового та діяльнісного компонентів у формуванні професійної культури майбутнього вчителя фізичної культури. Доведено важливість урахування окреслених компонентів у системі формування культури майбутнього вчителя фізичної культури. It was analyzed the problem of content filling of the process filling of professional culture of a future teacher of physical culture. It was presented reforms that influence physical education. It is shown that the system of physical culture education needs structure reformation on its all levels. It is underlined that professional culture of a future physical culture teacher is formed in the system of professional training. It is defined the content filling of the process of formation of professional culture of a future teacher of physical culture that depends on components as a component part of the system of professional education. It was characterized the meaning of motivational content and activity component in formation of professional culture of a future teacher of physical culture. It was proved the importance of taking into account of some of the components in the system of formation of culture of a future teacher of physical culture.
Contentfilling of the Process of Formation of Professional Culture of a Future Teacher of Physical Education in Higher Educational Establishments
Keywords: професійна освіта; professional education; учитель фізичної культури; teacher of physical culture; професійна культура; professional culture; змістові компоненти; content components