Семантична структура художнього тексту - Давидюк, Ю. Б.; Davydyuk, Yu. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті описано семантичний простір художнього тексту. Обгрунтовано методику аналізу денотативного, концептуального та емотивного просторів як основних складників семантичного простору. Використовуючи практичний аспект дослідження, автор моделює картину семантичного простору новели О. Генрі «A service of love». The article represents the description of a literary text semantic space and the methods of analyses of denotative, conceptual and emotive spaces as basic constituent parts of semantic space. Using practical aspect of research, the author makes a semantic model of O. Henry’s novel «A service of love».
Semantic Space of Literary Text
Keywords: семантичний простір; semantic space; концептуальний простір; conceptual space; емотивний простір; emotive space