Особливості та види франчайзингових структур - Стрішенець, Олена Миколаївна; Олійник, О. В.; Strishenets, Olena M.; Oliinyk, O. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
В умовах посилення конкуренції не тільки на зовнішніх, а й на внутрішніх ринках та обмеженості фінансових можливостей підприємств, важливим та ефективним кроком є використання франчайзингових систем. Це пояснюється тим, що основою ринкової економіки, з одного боку, є великі підприємства, які надають їй стабільності й керованості, а з другого – малий бізнес, який формує конкурентне середовище і характеризується високою мобільністю та забезпечує самостійність підприємницької діяльності. Для економіки України останнім часом характерна активізація саме малого бізнесу. Але, незважаючи на значні можливості малого бізнесу у процесі функціонування ринкової економічної системи, він має свої слабкі сторони, пов’язані насамперед із фінансуванням. Тому одним із шляхів вирішення даної проблеми є розвиток франчайзингу в Україні.
Keywords: франчайзинг; франчайзингові структури