До питання про польський Закон про воєводське самоврядування 1922 р. - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2002)
Прийняття закону про воєводську автономію лише для частини західноукраїнських земель (Львівського, Тернопільського і Станіславського воєводств), обминувши при цьому Західну Волинь, Полісся і Холмщину, засвідчило, що польська національна політика на цих землях була різна і переслідувала мету поглибити регіональні особливості, розчленувати на частини й асимілювати єдиний український народ. After the World War I Poland occupied Western Ukraine (Western Volyn, Polissya, East Halychyna). To achieve this agreement between Atlanta’s countries to occupy these territories, Polish Seym adopted the law about voyevoda’s autonomy for Stanislaw, Ternopil, Lviv regions which was not act.
The law about voyevoda’s autonomy from 26.09.1922
Keywords: Western Ukraine; autonomy; law; Seym; Західна Україна; автономія; право; Сейм