Публічна політика у сфері боротьби з корупцією: міжнародний досвід та можливості впровадження в Україні - Крусанова, Олександра Миколаїівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою магістерської роботи є дослідження міжнародного досвіду реалізації публічної політики у сфері боротьби з корупцією та обґрунтування можливості впровадження кращих практик в Україні. Об'єктом дослідження є антикорупційна політика держави. Предмет дослідження – міжнародний досвід реалізації публічної політики у сфері боротьби з корупцією та можливості впровадження кращих практик в Україні. У Розділі 1 визначено основні наукові підходи щодо поняття корупції у державному управління; обґрунтовано концептуальні засади дослідження публічної політики у сфері боротьби з корупцією. У Розділі 2 визначено міжнародні стандарти у сфері боротьби з корупцією; досліджено особливості європейської антикорупційної політики. У Розділі 3 з’ясовано сучасний стан нормативно-правового забезпечення та інституційну структуру антикорупційної політики України; визначено специфіку реалізації антикорупційна політика України в умовах воєнного стану та напрями її удосконалення. У Висновках підсумовано результати дослідження, акцентовано увагу на необхідності інтеграції цифрових інструментів у систему публічного управління, розвитку культури прозорості та відповідальності серед державних службовців, а також зміцнення інституційних механізмів громадського контролю
Keywords: публічна політика; корупція; антикорупційна політика; Україна; воєнний стан; органи публічної влади; міжнародні стандарти