Вплив занять фітнес-аеробікою на функціональні показники жінок - Шишкіна, Олена; Shishkina, Elena; Бейгул, Ігор; Beygul, Igor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті описано розроблену нами методику занять фітнес-аеробікою для жінок репродуктивного віку. Дослідження проводили на базі Дніпродзержинського державного технічного університету. В експерименті брали участь жінки віком 21–25 років, які займаються фітнес-аеробікою, у кількості 52 особи. Показано, що в жінок, котрі займаються за методикою, де враховувалась інтенсивність фізичного й психічного навантаження в різних фазах оваріально-менструального циклу, підвищується працездатність, розширюються функціональні можливості організму. Доведено, що розроблена методика дає змогу жінкам, які займаються фітнес-аеробікою, за один рік досягти високої працездатності. This article describes a technique of fitness-aerobics developed by us for women of reproductive age. The study was conducted on the basis of Dneprodzerzhinsk State Technical University. The experiment involved women of the age of 21–25 who were engaged in fitness-aerobics in number of 52 persons. It is shown that women who were engaged in this method, taking into account the intensity of physical and mental load at different phases of the ovarian menstrual cycle, have increased their efficiency and expanded functionality of the body. It is proved that this technique that was developed by us allows women who were engaged in fitness-aerobics to achieve an excellent efficiency for a period of one year.
The Influence of Fitness-aerobic Exercises on Women’s Indices
Keywords: фітнес-аеробіка; fitness- aerobics; методика; method; працездатність; efficiency; навантаження; activities; оваріально-менструальний цикл; ovarian-menstrual cycle