Особливості пізнавальної сфери дітей із гіперактивним розладом та дефіцитом уваги - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розкрито теоретичний і практичний аналіз особливостей пізнавальної сфери дітей із гіперактивним розладом та дефіцитом уваги. Описано результати дослідження з використання клінічних методів і спеціально підібраних методик. Виділено основні проблемні зони, які стосуються сприймання, уваги та мислення цієї категорії дітей.
Keywords: гіперактивний розлад та дефіцит уваги; сприймання; увага; пам'ять; мислення; дрібна моторика; поведінкова дисфункція; мозкова дисфункція; емоційний розлад; психічний розвиток