Концептуальна метафора «Нація – це сім’я» в політичному дискурсі США - Безугла, О. В.; Bezuhla, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто найбільш типову для американського політичного дискурсу метафору “НАЦІЯ – ЦЕ СІМ’Я”, запропоновану Дж. Лакоффом. Проаналізовано два типи ідеальної сім’ї, які займають центральне місце у світобаченні лібералів і консерваторів. The article examines the most typical for American discourse Nation as Family metaphor. Two types of ideal family, which are central to worldviews of conservatives and liberals, are analyzed.
Conceptual Metaphor "Nation as Family" in the American Political Discourse
Keywords: метафора; metaphor; політичний дискурс; political discourse; консервативний та ліберальний підходи до політики; conservative and liberal approaches to politics