Фізіологія рослин: Лабораторний журнал до виконання лабораторних робіт - Голуб, Валентина Олександрівна; Голуб, Сергій Миколайович; Єрмейчук, Тамара Музаффарівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Методичні рекомендації розроблені для студентів, які вивчають загальний курс фізіології та біохімії рослин, вони включають лабораторні роботи з усіх основних розділів програми. Основне завдання видання – познайомити студентів з методами дослідження в області фізіології та біохімії рослин. В посібнику дані теоретичні основи і практичні завдання з основних розділів фізіології рослин: водного обміну, фотосинтезу, дихання, мінерального живлення, росту і розвитку, стійкості рослин. Студенти знайомляться з показниками стану води у рослині, осмотичними явищами та транспірацією, з пігментами і основними функціями фотосинтетичного апарату, із значенням процесу дихання та альтернативністю дихальних шляхів, вивчають процеси поглинання іонів і їх вплив на стан та функціонування рослинного організму, закономірності росту, адаптивні можливості рослин.В методичних рекомендаціях представлено лабораторні роботи, що висвітлюють основні розділи програми курсу «Фізіологія рослин». До кожного заняття подається коротке пояснення теоретичного матеріалу, детально описана методика постановки досліду. Виконання завдань, поставлених у методичних рекомендаціях, допоможе оволодіти студентам сучасними методами науково-дослідної роботи. Для студентів заочної форм навчання біологічних факультетів університетів.
Keywords: Вуглеводи; Плазмолітичний метод; Ізотонічний коефіцієнт; Ізотонічна концентрація; Всисна сила; Осмотичний тиск; Транспірація; Інтенсивність транспірації; 581.1 (076) Г-62