Забобони та прикмети як складові частини мовної картини світу англійців - Рогач, О. О.; Rogach, O. О. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено етнолінгвістичному аналізу англійських вірувань, забобонів та прикмет як складників національної мовної картини світу, визначенню їхньої основної тематики та призначення, встановленню структурних особливостей їхньої організації, окресленню компонентного складу порівняно з іншими національними лексичними системами. The article deals with the ethnic linguistic study of the English beliefs, superstitions and signs as parts of the national linguistic map of the world, definition of their main themes and purposes, the investigation of their structural peculiar features and their componential analysis in comparison with the similar units in other national lexical systems.
Superstitions and Signs as Constituent Parts of the Language World Map of the English
Keywords: забобони; superstitions; прикмети; signs; сталі вирази; set expressions