Аналіз потенціалу регіонів для визначення пріоритетів смарт-спеціалізації в Україні - Кльоба, Руслан (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
Сучасний світ переживає глибокі трансформації, які вимагають інноваційних підходів до розвитку. У цьому контексті смарт-спеціалізація визначається як ключовий інструмент для досягнення конкурентоспроможності регіонів і країн у глобальному економічному середовищі. Україна, як країна з великим потенціалом та різноманітними регіонами, стоїть перед важливим завданням визначити свої пріоритети смарт-спеціалізації, щоб забезпечити сталий розвиток та підвищення життєвого рівня свого населення. Ця стаття присвячена аналізу потенціалу регіонів України для визначення пріоритетів смарт-спеціалізації та важливості цього питання для майбутнього країни. Ми дослідимо основні принципи смарт-спеціалізації, методи та підходи до визначення потенціалу регіонів, а також надамо приклади успішної імплементації цього підходу в Україні.
Keywords: смарт-спеціалізація; конкурентоспроможність регіону; аналіз потенціалу регіону; сталий розвиток; 332.143:330.341.1(477)