Специфіка світосприйняття в первісних віруваннях - Гончарова, Ірина Михайлівна; Гончарова, Ирина Михайловна; Honcharova, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано світосприйняття людини архаїчної культури в різних аспектах, в тому числі в аспекті первинної демістифікації ритуалу в міфомисленні. The article analizes human perception of the world archaic culture in various aspects including tne demystification of tne ritual in the myth-thinking.
Specificity Worldview in of Primitive Beliefs
Keywords: міф; ритуал; міфомислення; символ; культура; міфологія; myth; ritual; thinking; symbol; culture; mythology