Течії та напрями сучасного мистецтва - Трофімук-Кирилова, Тетяна Михайлівна; Trofimuk-Kyrylova, Tetiana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Течії та напрями сучасного мистецтва» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», освітньою програмою «Музеєзнавство, пам’яткознавство, культурний туризм» і спрямована на: вивчення студентами мистецтва другої половини ХХ–ХХІ ст., зокрема його основних видів, течій та напрямів; засвоєння студентами термінології, концептуальних підходів з історії та теорії сучасного мистецтва; ознайомлення із концепціями провідних українських та зарубіжних мистецтвознавців; оволодіння навичками аналізу творів видатних діячів мистецтва, які визначають характер та особливості культури другої половини ХХ–ХХІ ст.; виховання гуманістичного світогляду та високого рівня художньо-естетичного смаку.
Keywords: програма навчальної дисципліни; сучасне світове мистецтво; живопис; графіка; скульптура; театральне мистецтво; кіномистецтво; постмодернізм; сучасне українське мистецтво