Роль граничного досвіду у формуванні релігійного світогляду - Лаврухін, Роман (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Проаналізовано феномен граничних станів з позицій формотворчого елементу для виникнення релігійного досвіду. Зведено основні підходи сучасних релігієзнавчих досліджень теми походження релігійності. Особливу увагу приділено філософсько-релігієзнавчому аналізу граничних станів та проблемі визначення релігієзнавчих досліджень феномену граничного буття. Обгрунтовано припущення щодо найбільш доцільних дисциплін для подальшого вивчення досвіду граничного і його значимості у формуванні світобачення вірян.
Keywords: граничні стани; досвід граничного; релігійність; релігійний досвід; віра; світобачення