Сучасні інновації та технології розвитку товарознавства харчових продуктів - Тищук, Інна Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У сучасному світі харчова промисловість стикається з необхідністю постійного вдосконалення та інноваційного розвитку, особливо у сфері товарознавства харчових продуктів. Зростання вимог споживачів до якості, безпеки та корисності харчових товарів, а також швидка динаміка наукових відкриттів та технологічних досягнень ставлять перед галуззю харчової промисловості низку викликів та завдань. Тому вивчення та аналіз інновацій у сфері товарознавства харчових продуктів має велике практичне значення, спрямоване на підвищення якості та конкурентоспроможності продукції, забезпечення безпеки споживачів, а також на підтримку сталого розвитку галузі. У цьому контексті важливим є аналіз сучасних інновацій та технологій, які впливають на процеси товарознавства харчових продуктів.
Keywords: товарознавство; 664.7:621.3:004.82