Окремі питання впровадження міжнародного досвіду у сфері освітніх стратегій, спрямованих на запобігання злочинності серед неповнолітніх - Онищук, Петро (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
Запобігання злочинності серед неповнолітніх в Україні є дуже важливим та актуальним питанням. Для зниження кількості правопорушень та мінімізації факторів формування протиправної поведінки дітей необхідне створення системи спеціальних освітніх стратегій. Ці стратегії обумовлюють забезпечення професійного підходу осіб, уповноважених на роботу із дітьми, та співпрацю між державними органами і громадськими організаціями задля впровадження найкращих практик та методів, спрямованих на запобігання злочинності серед молоді та формування у них правильних життєвих орієнтирів.
Keywords: освітні стратегії; запобігання злочинності серед молоді; фактори формування протиправної поведінки; Національна стратегія реформування системи юстиції щодо дітей; 37.09:343.929