Молекулярна біологія : збірник задач - Абрамчук, Ольга Миколаївна; Качинська, Тетяна Валеріївна; Павлович, Ольга (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Ефективним засобом поглиблення загальнобіологічної підготовки, розвитку пізнавальної зацікавленості, самостійного мислення і формування творчих здібностей у студентів є розв’язання задач і вправ. З цією метою підібрані типові задачі і вправи із розділів дисципліни «Молекулярна біологія». Кожний розділ даного посібника має роз’яснювальну частину, в якій відповідно до назви розділу в стислій формі подані приклади розв’язання і пояснення типових задач різного рівня складності, що сприяє формуванню вмінь самостійного вирішення поставлених питань, логічного мислення, опануванню раціональних шляхів розв’язування задач. Для закріплення набутих знань у кожному розділі пропонуються задачі і вправи для самостійного розв’язання, які мають різний ступінь складності. У додатках подані: таблиця генетичного коду та амінокислот, що входять до складу білків, різні параметри молекули ДНК і білків, список додаткової літератури, яка може бути використана в якості додаткового матеріалу для поглибленого вивчення даних тем. Навчальне видання «Молекулярна біологія: збірник задач» призначено для студентів біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Видання буде корисним не тільки студентам біологічних факультетів університетів, але також тим, хто навчається у медичних, педагогічних і сільськогосподарських інститутах.
Keywords: ДНК; РНК; білки