Флора і рослинність України - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Kuzmishyna, Iryna I. (Східноєвропейський національний університет, 2016)
У курсі лекцій розкрито поняття про флору, подана коротка історія флористичних досліджень в Україні, висвітлення питання особливості флори України, зокрема таксономічні особливості та співвідношення між різними групами судинних рослин флори України, життєві форми рослин, екологічні групи рослин за вимогами до режиму зволоження, освітлення, трофності субстрату, за способом живлення, аспекти географічного та генетичного елементів флори, ендемізм та реліктовість, антропогенізація флори України, коротко охарактеризовано наукові основи охорони рослинного покриву України та господарське значення флори, районування рослинного покриву України, класифікація рослинності України, розглянуто еколого-ценотичні та флористичні особливості основних типів рослинності України. Курс лекцій підготовлений за матеріалами лекцій з курсу "Флора і рослинність України", які були прочитані на кафедрі ботаніки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки протягом 2008-2015 рр. Для студентів біологічних факультетів вищих навчальних закладів (напрям підготовки 6.070400 "Біологія", освітній ступень – бакалавр)
Keywords: форми рослин флори України; охорона рослинного покриву України; господарське значення флори; районування рослинного покриву України; класифікація рослинності України