Ольга Кобилянська в листах Остапа Луцького - Ільків, Анна; Ilkiv, Anna (Східноєвропейський національтний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено образ Ольги Кобилянської в інтимних листах представника «Молодої музи» Остапа Луцького крізь призму концепту «Я – Інший». Окреслено визначені Луцьким роль і місце письменниці в українському літературному каноні та її вплив на формування світоглядно-мистецької позиції О. Луцького. The image of Olga Kobylyanska in the intimate letters of Ostap Lutskyi, the representative of the “Young muse”, through the concept of “I’m different” is investigated in the article. The role and place of the Ukrainian writer in the Ukrainian literary canon defined by O. Lutskyi and her influence on his outlook and artistic position is stated in the article.
Olga Kobyljanska in the Letters of Ostap Lutskyj
Keywords: лист; епістолярій; документалістика; біографічний образ; концепт «Я – Інший»; жіноча екзистенція; a letter; epistolary; documentation; biographical image; “I’m different” concept; literary concept