Особливості в’їзного футбольного туризму Великої Британії - Безсмертнюк, Тарас Петрович (My University, 2024)
Обґрунтовано важливість футболу для розвитку в’їзного туризму Великої Британії. Проаналізовано показники в’їзного футбольного туризму за результатами опитування, проведеного Управлінням національної статистики Великої Британії. Аналіз показників розвитку в’їзного футбольного туризму дозволяє констатувати зростальну важливість футболу для стимулювання туризму до Великої Британії. Досліджено регіональні особливості в’їзного футбольного туризму Великої Британії. Встановлено, що найчастіше футбольний матч наживо переглядали іноземні відвідувачі Північно-Західної Англії. Визначено, що футбол сприяє розвитку в’їзного туризму Великої Британії поза піком туристичного сезону. Розкрито роль та значення розвитку футбольного туризму як для місцевої економіки, так і для туристичної індустрії Великої Британії.
Keywords: туризм; футбол; футбольний туризм; в’їзний туризм; Велика Британія; 338.48