Супервізія - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Супервізія – система професійної підтримки фахівців, зокрема консультантів. В даний час супервізія є однією з найважливіших складових будь-якої підготовки, будь то, навчання професії соціального консультанта, психотерапевта або психоаналітика. Супервізія – це унікальна форма підтримки психотерапевтів, яка дозволяє їм сфокусованим поглядом подивитися на свої труднощі у роботі з клієнтами (пацієнтами), а також розділити частину відповідальності за цю роботу з іншим, як правило, більш досвідченим професіоналом. Вивчення спецкурсу «Супервізія» не обмежується засвоєнням теоретичного матеріалу, воно також формує у студентів певні практичні навички. Вивчення супервізії проводиться в формі лекцій, практичних робіт та самостійної роботи студентів із підручниками, конспектами лекцій, додатковою літературою. Мета викладання навчальної дисципліни «Супервізія» – дати студентам базові знання про супервізію, про етичний кодекс супервізора та важливість супервізії в роботі та підготовці психолога-консультанта та психолога-терапевта.
Keywords: супервізія; моделі супервізії; супервізійний процес; робота з клієнтом