ОУН у боротьбі з полонізацією Галичини й Волині у 20–30-х роках ХХ століття - Мазурок, Валентин; Mazurok Valentyn., V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено особливості боротьби ОУН з полонізацією Волині й Галичини у 20–30-х роках ХХ століття. In the article the features of fight of OUN are probed with polonization of Gatychina and Volyn’ in 20 – 30 ies of XX centure.
OUN Struggle with Polonization of Galychina and Volyn’ in 20–30-ies of XX Centure
Keywords: УВО; ОУН; полонізація; Галичина; Волинь; українці; поляки; протистояння; UVO; OUN; poloization; Galychina; Volhyn’; ukrainians; poles; resistance