Посібник з англійських фразеологізмів - Шерік, Альберт Деніел; Sherick, Albert Daniel; Андерсон, Кора Евелін; Anderson, Cora Evelyn; Савічук, Валентина Яківна; Savichuk, Valentyna (My University, 2011)
Із дозволу Кори Андерсон (Канада), яка є автором посібників “Easy Approach to English Idioms and Idiomatic Expressions” у двох томах, ми переробили її оригінальні книги, щоб зробити варіант, який би годився для учнів середніх шкіл та студентів університетів в Україні. У цій книзі подається український переклад для кожного англійського виразу. Словникові статті є тими ж, що й у посібниках Кори Андерсон, за винятком декількох виразів, які широко не використовуються у наші дні. Такі архаїчні вирази або були зовсім випущені, або ж замінені сучаснішими еквівалентами. Багато речень-прикладів були додані до тих, що вже були у оригінальних посібниках. With the permission of Cora E. Anderson (Canada), who is the author of the workbooks : “Easy Approach to English Idioms and Idiomatic Expressions” (in two volumes), we have reworked her original books to make a version suitable for Ukrainian high school and university students. The resulting book has a Ukrainian translation for each English expression. The entries are the same given in Cora Anderson’s workbooks, with the exception of a few expressions that are not used much in the present day. Such “archaic” expressions have either been dropped altogether or replaced by a more modern equivalent. Many example sentences have been added to those already in the original workbooks.
Keywords: англійські фрахеологізми; English Idioms