Сучасні актори культурної дипломатії - Савчук, Наталія (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
Сьогодні надзвичайно багато недержавних акторів, неурядових організацій, митців і мистецьких організацій стверджують, що активно практикують культурну дипломатію у світі, незважаючи на те, що їхні професійні та мистецькі стосунки з колегами в інших країнах набагато більше зумовлені бажанням рівноправної співпраці та обміну через кордони, а не свідомо створені для втілення будь-якого аспекту «національних інтересів». Їхня мотивація до роботи на міжнародному глобалізованому рівні обертається навколо взаємного навчання; об’єднання ресурсів; співфінансування; технічної допомоги; спільних роздумів/обговорень, дебатів, досліджень та експериментів; співпраці у творчих процесах, створенні нових художніх творів.
Keywords: культурна дипломатія; організації громадянського суспільства; актори міжнародних відносин; 327.8]:008:061