Застосування методу колового тренування для розвитку фунціональної підготовки боксерів - Валькевич, Олександр; Valkevych, Aleksndr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано структуру колового тренування боксерів та вивчення особливостей засто-сування колового тренування боксерів у підготовчий період. Результати дослідження засвідчили, що боксери в кінці експерименту краще переносять швидкісно-силові навантаження, ніж на початку, відновлення боксерів відбувається набагато швидше. На початку експерименту середній показник ЧСС у спуртах на мішках становить 182 уд/хв, тоді як у кінці він дорівнює 179,8 уд/хв. У стрибках на скакалці середній показник ЧСС на початку експерименту становить 176,3, а в кінці – 170,0 уд/хв. “Бій із тінню” – середній показник ЧСС на по-чатку експерименту становить 175,4 уд/хв, у кінці – 167,8 уд/хв. У вільній роботі на мішках середній показник ЧСС становить на початку експерименту 188,8, у кінці – 173,1 уд/хв. In the paper it was analyzed the structure of circular training of boxers and studied peculiarities of applying of circular training of boxers during a preparatory period. Results of the study has shown that boxers at the end of the experiment better tolerate power-speed loads than at the beginning of the experiment, boxers recovery is much faster. At the beginning of the experiment the average heart rate in spurt on bags is 182 beats/min, whereas at the end of the experiment, this index is 179,8 beats/min. Jump rope average heart rate at the beginning of the experiment is 176,3, and at the end of the experiment this index is 170,0 beats/min. “Shadowboxing” – average heart rate at the beginning of the experiment is 175,4 beats/min, at the end of the experiment, the index is 167,8 beats/min. In a free paper bags on the average heart rate at the beginning of the experiment is 188,8, while the heart rate at the end of the experiment is 173,1 beats/min.
Applying of the Method of Circular Training for the Development of Functional Training of Boxers
Keywords: колове тренування; функціональна підготовленість; фізичні вправи; circular training; functional preparation; physical exercises