Показники фізичного стану жінок другого зрілого віку, які займаються за системою Дж. Пілатеса - Наконечна, А.; Nakonechna, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Другий період зрілого віку в жінок характеризується одночасно розквітом професійної й соціальної зрілості та проблемами зі здоров’ям, що обумовлює необхідність розробки й обґрунтування ефективних програм занять з урахуванням вікових змін, а також мотивів та інтересів. Завдання роботи полягало у визначенні окремих показників фізичного стану жінок другого зрілого віку, які займаються за системою Дж. Пілатеса. Виявлено, що показники фізичного стану жінок 36–45 і 46–55 років практично не відрізняються, крім показ-ників індексу маси тіла й росту. Це дає підставу для загальних рекомендацій під час розробки програм різного цільового спрямування за системою Дж. Пілатеса для жінок другого зрілого віку. The second period of mature age in women are characterized by both rise of professional and social maturity, and health problems, which necessitates the development and justification of effective training programs, taking into account age-related changes, as well as the motives and interests. The task of this work was to determine the individual parameters of physical states of women of the second mature age who are engaged in the J. Pilates` system. Revealed that the rate of the physical condition of women aged 36–45 and 46–55 do not differ, except for indicators of body mass index and height. This provides a basis for general recommendations during the development of programs for different target direction on the J. Pilates` system for women of second mature age.
Indicators the Physical Condition of Women of the Second Mature Age Engaged in System of J. Pilates
Keywords: пілатес; жінки; другий зрілий вік; фізичний стан; оздоровчі програми; pilates; women of the second mature age; physical condition; health programs