Вступ до спеціальності та основи наукових досліджень - Кульчицька, Анна Валеріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Вивчення дисципліни передбачає визначення поняття «професія»; принципи класифікації професій; галузі сучасної психології; коло проблем, які вирішуються сучасними психологами, етичний кодекс психолога; специфіку предметної сфери діяльності практичного психолога; сфери і види діяльності професійного психолога; принципи роботи психологічної служби. Дисципліна передбачає формування вмінь визначати коло проблем, що досліджуються сучасними психологами; визначати принципи побудови сучасних психологічних досліджень; застосовувати ці знання в конкретних емпіричних дослідженнях; орієнтуватися у світі психологічних професій; використовувати на практиці основні положення етичний кодекс психолога на практиці; складати професіограму психолога.
Keywords: галузі психології; класифікація професій психолога; наукове дослідження; етика роботи психолога; етика наукового дослідження; емпіричне дослідження; теоретичне дослідження