Античні рефлексії кавказьких маршрутів Лесі Українки - Соколова, Вікторія; Sokolova, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Розглядаються проблеми трансформації в художній уяві Лесі Українки її сприйняття Кавказу, його реалізації в творах на античну тематику, актуалізації в алюзіях та ремінісценціях із античності.The author deals with the problems of transformation of perception of Caucasus in Lesya Ukrainka’s literary imagination, its realisation in works connected by the Antiquity theme, actualization in allusions and reminiscences from Antiquity.
Antiquity Reflections of Caucasus Routes in Works by Lesya Ukrainka
Keywords: античність; інтертекстуальність; рефлексія; психологія творчості; трансформація; інтерпретація; актуалізація; алюзія; ремінісценція; Леся Українка.; Antiquity; intertextuality; reflection; psychology of creative work; transformation; interpretation; actualization; allusion; reminiscence; Lesya Ukrainka