Особливості міжпівкулевих та внутрішньопівкулевих взаємодій кори у чоловіків у стані спокою та під час вирішення розумових завдань (когерентний аналіз) - Швайко, Світлана Євгеніївна; Пахолюк, Оксана Юріївна; Shvajko, S. E.; Pakholyuk, O. Yu. (Донецький національний університет, 2008)
Проведено дослідження ЕЕГ у 30 дорослих осіб чоловічої статі у віці 17-18 років. З використанням когерентного аналізу показано, що відкривання очей призводить до десинхронізації в альфа-ритму і його поддіапазонах. При розумовій діяльності посилюються зв'язки в заднеасоціатівних відділах кори. При абстрактно-логічному мисленні спостерігається більше когерентних зв'язків, ніж при наочно-просторовому мисленні в альфа-діапазоні і його піддіапазонах. The EEG research was held in 30 healthy males, 17-18 years. With the use of coherent analysis, it was shown that eyes opening resulted desynchronization in alpha-diapason and its subdiapasons in frontal parts. The connections in cortex backassociative parts intensigy during the thinking activity. By abstract-logical thinking more coherent connections are observed than by spatial-visual thinking in alpha-diapason and its subdiapasons.
Keywords: міжпівкулева асиметрія; когерентний аналіз