Маска, як унівесальний засіб самоідентифікації особистості у віртуальному просторі платформи Instagram - Савчук, Юлія; Savchuk, Yuliia (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Самоідентифікація особистості в першій чверті ХХІ століття набула абсолютно нового філософського, а головне культурологічного сенсу. На чолі цього процесу постали інформаційно-комунікативні технології, які не лише є часткою нового технологічного укладу індустріального суспільства, але й стали новим комунікативним простором, соціокультурною реальністю буденного життя мільйонів, включаючи в себе всі попередньо існуючі форми людського спілкування, ЗМІ, мережу Інтернет. Глобальна мережа Інтернет стерла часові та географічні відстані у просторовій комунікації, формуючи умови віртуальних спільнот, змінюючи людське світосприйняття та спосіб усвідомлення та передачі інформації. І, лише маска залишилася своєрідним символом утаємнення, інтиму кожного із нас від зовнішнього загрозливого тиску кібер- та соціального людського середовища.
The mask as a universal means of personal self-identification in the virtual space of the Instagram platform
Keywords: самоідентифікація; Instagram; інформаційно-комунікативні технології; соцмережі; 159.923.2:[316.6:316.47