Теоретичні основи формування системи економічної безпеки підприємства - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviychuk, Natalia M. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2014)
У статті розглянуто підходи до визначення понять «економічна безпека підприємства» та «система економічної безпеки підприємства». Запропоновано власні трактування цих понять. Виокремлено основні структурні елементи системи економічної безпеки підприємства: мета, завдання, функції, принципи, об'єкти і суб'єкти та механізм забезпечення. The concept of «enterprise economic security» and «system of enterprise economic security» are considered. The interpretations of these concepts are propounded. The basic structural elements of the system of enterprise economic security are considered: purpose, goals, functions security system, principles of building and functioning, objects and agents, mechanism ensuring enterprise economic security.
Theoretical bases of forming a system of enterprise economic security
Keywords: підприємство; enterprise; економічна безпека підприємства; enterprise economic security; система економічної безпеки підприємства; system of enterprise economic security; механізм забезпечення економічної безпеки підприємства, політика безпеки; mechanism ensuring enterprise economic security