Лісокультурна діяльність Любомльського лісництва філії «Любомльське лісове господарство» - Полюхович, Сергій Олегович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Національна мета – підвищення рівня лісистості України до 24,7% є ключовим завданням, яке вимагає активних дій. Регіональна специфіка: Волинська область має ще більш амбітну ціль – досягти лісистості 36 %. Це свідчить про необхідність врахування регіональних особливостей. Типологічна різноманітність: створення лісових культур є процесом, який значно відрізняється залежно від лісорослинних зон та лісокультурних районів. Це означає, що універсальний підхід не спрацює. Важливість місцевого досвіду: ефективне вирішення завдання досягнення цільової лісистості можливе лише шляхом узагальнення та аналізу місцевого досвіду, накопиченого лісогосподарськими підприємствами. У першому розділі проаналізована коротка характеристика лісового фонду підприємства і деяка інформація про філію «Любомльське ЛГ» ДП «Ліси України». В другому розділі описується методика і досвід створення лісових культур на прикладі лісокультурного фонду Любомльського лісництва Філії «Любомльське ЛГ». В третьому розділі описується аналіз проектів лісовідновлення Любомльського лісництва. Випускна кваліфікаційна робота бакалавра виконана на 60 сторінках друкованого тексту, містить 6 таблиць.
Keywords: лісорозведення; лісові культури; лісокультурний фонд; аронія чорна; схема змішування