Особливості використання природного поновлення у лісових насадженнях Дубровицького лісництва філії «Сарненське лісове господарство» - Лясковець, Ігор Федорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Роботу присвячено аналізу досвіду природного відтворення лісів Дубровицького лісництва. У першому розділі на основі вивчення інформаційних джерел проаналізовано теоретичні основи відтворення лісів: значення, екологічна та господарська роль. Другий розділ містить основні положення методики досліджень, її умов та загальної характеристики матеріалів роботи. Аналіз використання природного лісовідновлення представлені у третьому розділі. В четвертому розділі проведено економічне обґрунтування кошторису витрат на створення лісових культур та сприяння природного поновлення. У п’ятому розділі окреслено політику філії щодо охорони праці на підприємстві та проаналізовано її ефективність. Загальні висновки за результатами досліджень наведені перед списком використаної літератури (43 джерела). Випускна робота виконана на 50 сторінках друкованого тексту, містить 5 робочих таблиць та 11 ілюстрацій.
Keywords: сприяння природному поновленню; категорія лісокультурної площі; тип лісорослинних умов; природне лісовідновлення