До питання трактування економічної сутності оборотного капіталу в аспекті особливостей функціонування торговельних підприємств - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Shmatkovska, Tetiana О.; Поліщук, В. Л.; Polischuk, V. L. (Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», Інститут економіки промисловості Національної академії наук України, 2012)
Досліджено сутність економічної категорії „оборотний капітал” та визначено її особливості. З’ясовано відмінність між категоріями „оборотний капітал”, „обороті активи”, „оборотні кошти”. В статті обґрунтовано та наведено визначення оборотного капіталу для торгівельного підприємства. The economic essence of working capital is investigated and its characteristics are determined. In the article analyzed the difference between the categories of „working capital”, „current assets”, „working capital” and offered interpretation of working capital for commercial enterprises. В статье исследована сущность экономической категории „оборотный капитал” и определены ее особенности. Описано различие между категориями „оборотный капитал”, „оборотные активы”, „оборотные средства”. В статье приведено определения оборотного капитала для торгового предприятия.
The question is interpretation of the economic substance of working capital in terms of the functioning of commercial enterprises
Keywords: капітал; capital; оборотний капітал; working capital; оборотні активи; current assets; торговельне підприємство; trade enterprise