Аналіз стану лісового фонду та організації ведення лісового господарства Млинівського лісництва філії «Дубенське лісове господарство» - Боярин, Сергій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Лісове господарство відіграє важливе значення для економічного і соціального розвитку країни. Ліси своїм розташуванням та призначенням забезпечують виконання цілої низки важливих функцій, задовольняють потреби людства в лісових ресурсах. Лісове господарство країни на сучасному етапі перебуває у стадії реформування а охорона та раціональне використання лісових ресурсів, що сприяють відновленню та максимальній ефективності природокористування – є одним з першочергових заходів, які сприяють сталому розвитку регіону. Роботу присвячено аналізу стану лісового фонду та організації ведення лісового господарства Млинівського лісництва філії «Дубенське лісове господарство». У кваліфікаційній роботі охарактеризовано, на основі літературного огляду, особливості організації території та виконання лісовпорядних робіт . Подано загальну характеристику об’єкту дослідження, організаційно-правову форму, характеристику природних умов та характеристику лісового фонду. Наведено результати дослідження, проаналізовано структуру лісового фонду Млинівського лісництва, продуктивність лісових насаджень та лісогосподарські заходи, також проведено економічну оцінку щодо заготівлі деревини, лісоматеріалів. Описано особливості організації охорони праці у досліджуваному підприємстві.
Keywords: лісовий фонд; деревина; продуктивність лісових насаджень; лісівнича оцінка