ВИЯВ ЖИВОМОВНОЇ СТИХІЇ В АКТОВІЙ КНИЗІ ЛУЦЬКОГО УРЯДУ 1561 РОКУ - Мойсієнко, Віктор; Moysiyenko, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті виділені й проаналізовані лінгвістичні риси чітко локалізованої західно-поліської пам'ятки, які, ймовірно, були властиві мовленню жителів Волині у XVI ст. In article selected and analysed linguistic traits distinctly localized western polish memo¬randum which had been peculiared for speech of Volyn 's in habitants in XVI century.
Keywords: історична діалектологія; актова книга; писемна пам'ятка; локалізм; historical dialectologic; writing memorandum; acts book; lokalizm