Трансформаційність фразеологічних зворотів як засіб експресивності усного політичного дискурсу сучасних ефірних ЗМІ - Стахова, Валентина Г.; Stakhova, М. G. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розглянуто мовленнєвий аспект політичного дискурсу сучасних засобів масової інформації, зокрема досліджено явище трансформаційності фразеологічних зворотів як одного із засобів експресивності усного політичного тексту. The article is devoted to the vocal aspect of political discourse of modern mass media, in particular to research of the phenomenon of modification of phraseology turns as one of facilities of expressivity of verbal political text.
Modification of Phraseology Turns as one of Facilities of Expressivity of Verbal Political Discourse in Modern MASS-MEDIA of Radio and Television
Keywords: мова ЗМІ; language of MASS-MEDIA; політична мова; political language; політичний дискурс; political discourse; експресивність; expressivity; фразеологізми; phraseological units; метафори; metaphors; нові фраземні сполуки; new phrase formation; трансформаційність; modification