Типові напрями інформаційної діяльності держави: актуальні проблеми для органів місцевого смоврядування - Бузулук, Ольга Степанівна; Buzuluk, O. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто типові моделі інформаційної діяльності різних країн. Проаналізовано моделі і напрямки інформаційної діяльності, які є в Україні. На основі цього автор намагалась виробити єдину модель інформаційної діяльності в органах місцевого самоврядування. До цього часу інформаційна діяльність органів місцевого самоврядування відсутня і в законодавстві, і в сфері наукових розвідок. Головні принципи діяльності держави в інформаційній сфері мають створювати надійні умови для здійснення належного організаційно - правового забезпечення суспільних відносин щодо збирання, зберігання, використання та поширення інформації. Поєднання кращих практик світових концепцій є найбільш прийнятним для України. In the article considered the typical model information of the various countries. The models and directions of information that are available in Ukraine are analized. Based on this, the author has tried to develop a common information model of local self-government . Information activities of local governments is missing in the law and in the field of scientific research by this time. The main principles of the state in the information sphere should create reliable conditions for the proper organizational and legal support public relations regarding the collection, storage, use and dissemination of information. The best practices of the world concepts combining is most suitable for Ukraine.
The Typical Directions of Information Activities of State: Actual Problems for Local Governments
Keywords: інформаційна діяльність; information activities; органи місцевого самоврядування; local governments; моделі інформаційної діяльності; models of the information activities; інформаційний простір; information space; інформаційне законодавство; information legislation