Вибрані аспекти вивчення курсу «Загальна та дошкільна педагогіка з методикою її викладання у ВНЗ» - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою нашої публікації є акцентувати увагу на підготовці магістрів до роботи з батьками, формування у них вміння співпрацювати з сім’ями, сприя Студенти ознайомилися з моделлю взаємодії педагогів та батьків, що передбачає – три етапи педагогічної освіти молодих сімей: теоретичний (оволодіння теоретичними знаннями); практичний (формування педагогічних умінь та навичок у батьків); підсумковий (аналіз запропонованих дій в роботі ЗДО та сім’ї). Ми акцентували, що в роботі з батьками варто враховувати їх різний рівень розвитку, досвіду, освіти, педагогічної підготовки, а тому доречними будуть індивідуально-особистісний та диференційований підхід вихователів до батьків. Саме ці умови науковці А.Гонєєв, А.Московкіна, Е. Стреблова, К.Крутій, О.Кононко називають найважливішими в успішному залученні батьків до взаємодії із дошкільним закладоми,сприяти виробленню культури батьківства. У розмаїтті лекцій та практичних занять з курсу «Загальна та дошкільна педагогіка з методикою викладання у ВНЗ» ми виділяємо питання підготовки майбутніх фахівців до роботи з батьками, формування основ співробітництва ЗДО і сім’ї, культури батьківства.
Keywords: креативна та творча особистість працівника дошкільної освіти; методика викладання педагогічних дисциплін у ВЗО; інноваційні підходи до викладання педагогічних дисциплін