Адекватність відтворення образу оригіналу "Різдвяної пісні у прозі" Ч. Діккенса в українських сучасних перекладах Івана Андрусяка й Олександра Мокровольського (імагологічний аспект) - Богачевська, Лілія (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті здійснено компаративний аналіз сучасних українських версій перекладу "Різдвяної пісні у прозі" Ч. Діккенса. Проаналізовано лексико-граматичні трансформації, відповідність відтворення в перекладах авторського стилю та "духу" оригіналу, подано художньо-естетичну характеристику досліджуваних явищ.
Keywords: оригінал; переклад; лексико-граматичні трансформації; адекватне відтворення; відповідність