Ландшафтне сусідство височинних сільських селитебних ландшафтів Волинської області - Ничая, Олександра; Тарасюк, Ніна Адамівна; Nychaia, Oleksandra; Tarasiuk, Nina A. (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2019)
Впродовж останніх десятиліть, на території Волинської області, спостерігаємо значне збільшення площі селитебних ландшафтів, що відображено як на карті земельного кадастру, так і на сучасних космічних знімках території, а також за зведеними показниками Головного управління статистики у Волинській області. В умовах проведення територіальної децентралізації, дослідження особливостей ландшафтного сусідства, саме селитебних ландшафтів, є одним з актуальних питань, що забезпечить розв’язання проблем районного планування.
Keywords: селитебні ландшафти; ландшафтне сусідство; Волинська область; районне планування