Розвиток національних податкових систем в умовах посилення міжнародної податкової конкуренції - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Tsymbaliuk, I. O.; Підцерковний, Богдан Васильович; Pidtserkovnyj, B. V. (Національний гірничий університет; Інститут економіки промисловості Національної академії наук України, 2013)
У статті проаналізовано тенденції розвитку податкових систем США та країн Європейського Союзу. Досліджено вплив вільних економічних зон на економіку держав. Проведений аналіз конкурентоспроможності вітчизняної податкової системи на основі міжнародних рейтингів економік країн світу. In the article analysed the progress trends of the taxes systems of the USA and countries of European Union; explored the influence of free economic areas on the economy of the states; conducted the analysis of competitiveness of the domestic tax system on the basis of the international ratings of economies of world countries.
Keywords: глобалізація; міжнародна податкова конкуренція; конкурентоспроможність податкової системи; вільні економічні зони; globalization; international tax competition; competitiveness of the tax system; free economic areas