Основні діагностичні критерії психологічного супроводу батьківства - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Робота виконана в контексті соціальної потреби в інноваційній організації супроводу батьків, яка загострилася, виявилася недостатньо науково- теоретично розробленою у теорії й практиці психології, соціальної педагогіки. Подальша наша супровідна робота щодо батьківства передбачає оптимізацію змісту і динаміку розвитку батьківської сфери, яка включає в себе: усвідомлення себе як батька; побудову власної батьківської позиції; зміну ставлення до дитини: від усвідомлення себе і дитини як єдиної системи до визнання дитини як окремої особистості, наділеної власною суб’єктністю; побудову системи спілкування з нею. Якість та усвідомлене виконання батьківської ролі визначатиме стан інституту сім’ї, психологічне здоров’я кожного її члена як у теперішньому так і у майбутньому.
Keywords: корекція батьківства; психологічний супровід