Інфінітив. Герундій. Дієприкметник: тренувальні вправи та тестові завдання - Черняк, Оксана Павлівна; Cherniak, Oksana P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Особливістю розробки є широке використання узагальненого подання граматичного матеріалу, що, як показує досвід, сприяє кращому засвоєнню студентами матеріалу з найменшими витратами часу. велика різноманітність вправ (трансформація, використання моделей при складанні речень, переклад тощо); наявність вправ творчого характеру, що дозволить студентам розвинути навички мислення англійською мовою. Методична розробка містить тренувальні вправи та тестові завдання на використання неособових форм дієслова в англійській мові. Подано завдання на різницю у використанні інфінітива, герундія та дієприкметника, які викликають найбільші труднощі при вивченні англійської мови. Призначено для студентів факультету міжнародних відносин, а також усіх, хто вивчає англійську граматику.
Keywords: неособові форми дієслова в англійській мові; інфінітив; герундій; дієприкметник