Життєпис Лесі Українки в літературних джерелах П. Ротача - Твердохліб, Наталія; Tverdokhlib, Natalia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Для формування підвалин ґрунтовних наукових розвідок потрібною стає інформація про архівні документи. Представлено матеріал про широку діяльність дослідника П. П. Ротача у сфері освоєння життєпису Лесі Українки. У розвідках полтавського краєзнавця містяться спогади людей, що були знайомі з Лесею Українкою, епістолярій письменниці. Проаналізовано наукові та публіцистичні статті, літературні джерела архіву П. П. Ротача в Державному архіві Полтавської області, що дає змогу глибше пізнати постать відомої укра- їнської письменниці. Today, more obvious is the need in studying of the a wide range of archival material,their scientific representation and scientific-practical use. This article presents the extensive material on the activities of the researcher P. Rotach in the scientific development of Lesіa Ukrainka biography. In Poltava ethnographer quests are memories of people who were familiar with Lesіa Ukrainka, correspon- dence writer. The article analyzes the scientific and journalistic articles and literature archive of P. Rotach in the State Archive of Poltava region.
Biography of Lesіa Ukrainka in the Literary Sources of P. Rotach
Keywords: життєпис; Полтавщина; Леся Українка; архівні матеріали; літературні джерела; особовий фонд; часопис; biography; Poltava; Lesia Ukrainka; archive materials; literary sources; personal fund; magazine