Попередній аналіз фауни мошок (Diptera: Simuliidae) природного заповідника «Розточчя» - Сухомлін, Катерина Борисівна; Зінченко, Олександр Павлович; Sukhomlin, Katheryna B.; Zinchenko, Oleksandr P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
На території природного заповідника «Розточчя» зареєстровано 9 видів мошок з 5 родів. Дослідження проводили на стаціонарі поблизу науково-просвітницького осередку «Гуцулка» природного заповідника «Розточчя» (Яворівський район Львівської області). Матеріал зібраний у обвідному руслі р. Верещаниця навколо північно-східного берега Янівського ставу та двох струмках. Найбільше видове різноманіття відзначене у струмках - 7 видів. Щільність преімагінальних фаз розвитку в ІІ декаді травня у середньому становила 242 особини дм2. У цей час у річці Верещаниця завершується розвиток S. truncatum. інтенсивно розвивається Od. ornata і починається розвиток N. volhynica та N. lundstromi. У струмках завершується розвиток S. truncatum, N. volhynica, N. lundstromi, Od ornata і відбувається інтенсивний розвиток S. posticatum, S. rostratum, Arg. behningi, Arg. dolini.
Preliminary analysis of blackflies fauna (Diptera: Simuliidae) of the natural reserve "Roztochchya"
Роботу виконано на кафедрі зоології СНУ імені Лесі Українки
Keywords: мошки; природний заповідник «Розточчя»; фауна; natural reserve "Roztochchya"; black flies; fauna; blackflies