Розвиток творчих здібностей учнів у процес і проектної діяльності на уроках біології 7 класу - Стасюк, Альона Вікторівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена вивченню розвитку творчих здібностей учнів у процесі проектної діяльності на уроках біології 7 класу. Мета роботи полягає у з’ясуванні можливостей та педагогічних умов ефективного розвитку творчих здібностей учнів у процесі проектної діяльності, у визначенні практичних шляхів удосконалення методики її організації на уроках біології 7 класу. Об’єктом дослідження є процес розвитку творчих здібностей учнів на уроках біології 7 класу. Практичне значення одержаних результатів полягає в можливості використання положень магістерського дослідження у підготовці вчителів до організації проектної діяльності при вивченні біології у 7 класі. Розроблені рекомендації можуть бути впроваджені в освітній процес закладів загальної середньої освіти, у роботі гуртків, творчих студій і шкільних наукових товариств. У вступі визначається актуальність темп та здійснюється огляд окреслених завдань. У першому7 розділі розглядаються теоретичні засади розвитку творчих здібностей учнів у процесі проектної діяльності. Другий розділ присвячений особливостям організації проектної діяльності на уроках біології 7 класу. У третьому7 розділі аналізуються результати дослідження, зокрема, розглядаються перспективи вдосконалення проектної діяльності як засобу творчого розвитку на уроках біології 7 класу. Визначається професійна підготовка вчителя до керівництва творчими проектами на уроках біології. Аналізується дослідження впливу проектної діяльності на розвиток творчих здібностей учнів 7 класу. Магістерська робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел. Робота містить 101 сторінку. 16 таблиць та 40 найменувань літератури.
Keywords: розвиток творчих здібностей учнів; проектна діяльність учнів на уроках біології; методика організації проектної діяльності учнів