Стилістичні засоби відтворення емоцій мовленнєвої особистості - Космацька, Н. В.; Kosmatska, N. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено стилістичні засоби вираження емоційного стану комунікантів у текстах французьких коміксів. На основі наведених прикладів визначено, що головним джерелом емотивності коміксу є лексика різного стилістичного забарвлення, трансформовані фразеологізми, паралелізми, семантичні каламбури. Ключові слова: діалогічне мовлення, емоція, емотивність, фамільяризм, латинізм, каламбур. The article deals with stylistic means of expression of speakers’ emotional state in French comic strips. Cited instances reveal that s:yiistically nuanced words, transformed set expressions, parallelisms, semantic puns are the main source of comic strip emotivity.
Stylistic Means of Expressing Language Personality Emotions
Keywords: діалогічне мовлення; dialogic speech; емоція; emotion; емотивність; emotivity