Управління річковими басейнами - Хільчевський, Валентин Кирилович; Гребінь, Василь Васильович; Забокрицька, Мирослава Романівна (ДІА, 2024)
У першому, виданому в Україні, навчальному посібнику з управління річковими басейнами охарактеризовано основні засади управління водними ресурсами, річкові басейни Європи та України, принципи гідрографічного та водогосподарського районування, органи управління водними ресурсами країни на басейновій основі. Розглянуто основні положення державного моніторингу вод з детальною ілюстрацією операційного моніторингу масивів поверхневих вод річкових басейнів України. Навчальний посібник призначено для студентів університетів, які навчаються за освітніми програмами «Управління та екологія водних ресурсів» та «Гідрологія» спеціальності 103 «Науки про Землю». Він може бути корисним й для студентів інших освітніх програм гідрологічного та гідроекологічного профілю.
Keywords: басейн річки; гідрографічне районування; водогосподарське районування; органи управління водними ресурсами; басейнові управління водних ресурсів; регіональні офіси водних ресурсів; державний моніторинг вод; 556.114+574.64